logo Het Eindhovens Dagblad

Over Het Eindhovens Dagblad

Het Eindhovens Dagblad ofwel het ED heeft een respectabele leeftijd. Het eerste nummer van wat toen nog het ‘’Eindhovensch Dagblad’’ heette verscheen namelijk al op zaterdag 23 december 1911. Het ED is een uitgesproken regiokrant en wordt vandaag de dag onder meer verspreid in Eindhoven, Helmond, Valkenswaard, Veldhoven, Geldrop, Nuenen, Oirschot, Mierlo en Best.

Het Eindhovens Dagblad richt zich dankzij zes regio-edities op de regionale nieuwsvoorziening uit niet minder dan 23 gemeentes. Sport neemt daarbij een belangrijke plaats in, natuurlijk PSV, maar ook de regioclubs krijgen ruimschoots aandacht. Dat alles zonder daarbij overigens het nationale én internationale nieuws uit het oog te verliezen. Aardig om te weten: het ED was in 1994 de eerste krant in Nederland met een eigen internetversie.

Het ED kent maar liefst vier abonnementsvormen, van de complete gedrukte editie met in het weekend het &Magazine thuisbezorgd, tot een volledige digitale versie inclusief ‘’Topics’’, de revolutionaire digitale krant ‘’op maat’’. En het speciale studentenabonnement voor studenten op het ED.

 • testimonial

  De krant is voor mij een manier om actueel nieuws te krijgen maar ook tot denken te worden gezet via de opinie-stukken. Daarnaast is er ook ruimte voor onschuldig vermaak zoals bijv. in het magazine. Een mooie mix van wat er zowel in mijn directe omgeving als daarbuiten gebeurt, gecombineerd met licht verteerbaar vermaak.

  Wim (54), Learning Specialist

 • testimonial

  Veel tijd om een krant te lezen heb ik niet. Maar ik vind het wel belangrijk om van het nieuws op de hoogte te zijn, zeker ook van wat er in de regio speelt. Het lezen van het ED hoort daarom bij mijn dagelijkse routine. Voordat ik naar mijn werk ga lees ik tijdens mijn ontbijt de krant (editie stad) digitaal. Ook op mijn werk heb ik er dagelijks profijt van om van het laatste nieuws op de hoogte te zijn

  Corine (51), Ambtenaar

 • testimonial

  Het lezen van een papieren krant geeft mij zoveel ontspanning. In de gehaaste wereld met social media, smartphones en voortdurende bereikbaarheid lees ik met een gerust en goed gevoel het Eindhovens Dagblad. Op mijn gemak...

  Eric (55), Zelfstandig ondernemer

de krant van vandaag

De krant van vandaag

Wilt u deze krant vandaag al helemaal lezen?
Word nu abonnee, maak uw login aan en lees vandaag al op uw PC. Of download de app en lees direct overal op uw smartphone of tablet!